Hælspore

Hælspore

En hælspore opstår gennem en længerevarende overbelastning af vævet i svangsenen. Senevævet bliver irriteret, og der opstår en slags betændelsestilstand uden bakterier og derfor opstår en tilstand af manglende heling af vævet.

Svangsenens vigtigste opgave er at absorbere mod stød når vi træder ned, men også at spænde op i foden, således at det er muligt at sætte af under fx løb. Så jo mere vi går, løber eller hopper, desto større og flere stød skal svangsenen kunne modstå.

Tilstanden forværres ved aktivitet, og da senevæv og hårdt bindevæv, er en af de vævstyper i kroppen, der er længst tid om at hele, kan det være en langstrakt og smertefuld affære, der kan være svær at få bugt med.

Smerterne fra en hælsporer er ofte værst om morgenen, og de første par skridt ud af sengen, kan være ret smertefulde. Herefter kan der komme forværring hver gang man har haft foden i ro og skal igang igen.

Symptomer på en ”ægte” hælspore, er smerter ved den inderste kant af hælbenets trædepude. Smerterne kan stråle frem i foden og/eller om i hælpuden.

De fleste hælsporer kan afhjælpes ved at modtage professionel behandling, aflastning, lave udstrækning af læg og fodsvang, eller ved at købe indlæg til skoene. Det er meget sjældent der bliver lagt en blokade.

Til behandling af hælsporer benytter jeg Shockwave, Akupunktur, laser, Cupping